U bevindt zich hier: Startpagina >> Bemiddeling in arbeid >> Arbeidsbemiddeling >> Executive Search en Headhunting

EXECUTIVE SEARCH AND HEADHUNTING

Executive search of headhunting houdt in dat het bureau van Rob Maus in opdracht van een bedrijf of onderneming actief kandidaten voor die desbetreffende functie benadert. Het gaat hier meestal om kandidaten die momenteel een vaste betrekking binnen een organisatie hebben en niet direct de intentie hebben om van baan te veranderen. Deze mensen zoeken m.a.w. ook niet de advertenties af naar de voor uw bedrijf zo nodige functie. Een persoonlijke benadering dringt zich dan ook op.

De professionele werking kenmerkt zich door een gestructureerde aanpak met één doel, deze opdracht tot een goed einde te brengen.

Als eerste stap in deze dienstverlening verschaffen wij ons tijdens een intakegesprek een inzicht in uw organisatie. Zo leren wij wat voor u de belangrijkste eigenschappen zijn waaraan de nieuwe medewerker moet voldoen. We schenken hierbij aandacht aan eisen als gewenste vaardigheden, ervaring, salaris en bedrijfscultuur.

Hierna gaan we via efficiënte zoekmethodes en diverse informatiebronnen en netwerken actief op zoek, maar met respect voor de kandidaten en met een uiterst vertrouwelijke behandeling.

Worden mogelijke kandidaten voor de opdracht gevonden, dan worden zij rechtstreeks benaderd en gevraagd naar de mogelijke interesse.

Met geïnteresseerde kandidaten wordt hierna een opbouwende dialoog gevoerd met uitwisseling van wederzijdse informatie waarbij de opdrachtgever steeds op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen. De meest geschikte kandidaten worden na screening en interviews via een rapport voorgesteld aan de opdrachtgever.

In overleg met de opdrachtgever wordt de voorkeurkandidaat een voorstel gedaan en kunnen de onderhandelingen starten. Tijdens deze onderhandelingsfase blijft Rob Maus als adviserend bemiddelaar optreden. Kan tot een contract worden overgegaan dan zal deze adviserende rol veranderen in een coachende rol zodat opdrachtgever en kandidaat op een vlotte manier de overgang en integratie kunnen maken naar de win-win relatie. Dit laatste is dan uiteraard een sterkte die het bureau VISION van Rob Maus te bieden heeft.

U ziet al vlug dat het invullen van openstaande functies via executive search & headhunting zijn voordelen kan hebben. U behoudt steeds een duidelijk zicht op het rekruteringsproces. U verhoogt uw instroom op zeer korte termijn en u werkt kosten-efficiënt (geen hoge advertentiekosten die geen geschikte kandidaten opleveren).