U bevindt zich hier: Startpagina >> Bemiddeling in arbeid >> Arbeidsbemiddeling >> Selectie en Werving

SELECTIE EN WERVING

De selectie en de werving van die nieuwe medewerker bezorgt ondernemers en bedrijfsleiders heel wat kopzorgen. Heel vaak nemen ze door de omstandigheden te weinig tijd voor de volledige selectieprocedure of gaan soms louter - door tijdsdruk - kijken naar het kennisaspect waarbij het aandeel persoonlijkheid weinig of niet aan bod komt.

Het resultaat hiervan wordt soms maar pas na verloop van tijd opgemerkt. De op het eerste zicht perfecte kandidaat blijkt dan niet erg te passen in het team of komt in aanvaring met de eigen bedrijfscultuur. Een mogelijk gevolg hiervan is dat de medeweker niet het rendement kent waarop men had gehoopt, soms problemen met andere medewerkers ontstaan, of klanten afhaken, enz.

Omwille van deze ervaringen besliste het bureau VISION om ook als erkend bureau voor private arbeidsbemiddeling, met inbegrip van outplacementactiviteiten in het Vlaamse Gewest (erkenningnummer VG.1333/BO) te gaan fungeren.

Zo staat Rob Maus als personal en mental coach niet enkel meer garant voor een support van aanwezige en evoluerende medewerkers, maar kan hij van bij de start via de werving en selectie mee zoeken naar die juiste persoon voor het bedrijf of de onderneming.

Wij nemen u die last uit handen. Vooraf stellen we samen vast wat u in een persoon zoekt en wij vertalen dat naar een helder competentieprofiel. Op grond daarvan zoeken wij binnen de afgesproken tijdsspanne één of meerdere geschikte kandidaten en stellen deze aan u voor.

 

Bureau Rob Maus helpt u bij de diverse acties van bij de start van de zoektocht tot de aanwerving en de opvolging nadien. Bureau Rob Maus kan u o.a. helpen bij :

  1. Het opstellen van de wervingsadvertentie;
  2. de selectie van brieven en cv’s;
  3. het voeren van sollicitatiegesprekken;
  4. het regelen van een assessmentcenter;
  5. het voorstellen van geschikte kandidaten;
  6. de ondersteuning van het keuzeproces van de geschikte kandidaat;
  7. het aanschrijven van de afgevallen kandidaten;
  8. het opstellen van de arbeidsovereenkomst;
  9. de ondersteuning bij het onderhandelingsproces over arbeidsvoorwaarden;
  10. coaching van de kandidaat tijdens het inwerkproces.

Bureau Rob Maus onderscheidt zich hier van de grote selectie en rekruteringbureaus net door zijn persoonlijke en zeer gerichte opvolging. Hier is het bedrijf of onderneming geen nummer in het grote geheel van zoekende werkgevers. Rob Maus valt hier ook terug op zijn eigen jarenlange ervaring als general manager en eigen selectie, rekrutering en evaluatie van medewerkers. Voor deze opdracht staat hij zelf in en laat niet zoals bij de grote bureaus administratieve medewerkers deze taken uitvoeren.

Soms kan uit het oriënteringsgesprek met jou als bedrijfsleider echter blijken dat de meest aangewezen manier om aan de personeelsbehoefte te voldoen executive search is. Dit kan zijn door de specifieke inhoud van de functie, de gevraagde expertise of mogelijk om strategische redenen.