U bevindt zich hier: Startpagina >> Coaching en training >> Stress Coaching

Coaching en lichaamswerk als antwoord op stress en stress-symptomen

 

Vision's Coaching Relassage Methode

Coaching Relassage is een nieuw concept van het coaching bureau VISION van Rob Maus met massagetherapeut Laure Maus, gebaseerd op ervaringen die er waren met coachees omtrent coaching en de aanpak van stress. Zoals men weet is coaching een METHODE om jou op een resultaatgerichte manier in beweging te krijgen door je inzicht te geven in je eigen kunnen en mogelijkheden. Jou op pad krijgen om je weg (terug) te vinden is voor ons de uitdaging als coach. Coachen stelt eveneens tot DOEL je bewust te maken van je mogelijkheden, ambities en drijfveren, maar ook van je beperkingen en andere remmingen. Het gaat erom in hoeverre je bereid bent jezelf en alles wat jij weet, opnieuw te beoordelen, inclusief al die dingen over jezelf en de wereld waarin jij je ganse leven hebt geloofd. Als je hiertoe bereid bent en zelf de verantwoordelijkheid durft te nemen en te dragen voor de eigen af te leggen weg, dan is kiezen voor coaching een goede keuze.

 

Tijdens dit proces ervaren wij als coach dat naast de mentale weerstand er vaak ook een fysieke weerstand op te merken is. We trappen hierbij een open deur in als we aangeven dat het lichamelijke en het mentale een eenheid vormen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een ontspannen mentale toestand terwijl het lichaam de boodschap uitzendt van gespannen, geblokkeerd en ontoegankelijk te zijn, is in wezen onmogelijk. En dit geldt ook in de andere richting.


Tot op vandaag stuurden wij dan ook vaak mensen door naar professionele lichaamsherapeuten die de opdracht kregen het lichaam naar een ontspannen toestand te brengen. De professionaliteit van deze collega's zorgde voor resultaat maar de coachee diende toch zijn verhaal te delen met weer een ander persoon, wilde deze de juiste technieken toepassen. Overleg met deze collega's bracht mij ertoe in nauw overleg met deze, het nieuw concept te ontwikkelen waarbij we nu het coachgesprek vanuit een holistisch benadering gaan combineren met energetisch lichaamswerk.