U bevindt zich hier: Startpagina >> Coaching en training >> Stress Coaching >> Coaching Relassage I

COACHING RELASSAGE I

 

Als emoties en overtuigingen zich uiten in lichamelijke klachten (of andersom) is een traject met de Coahing Relassage Methode misschien iets wat wij jou dan willen voorstellen.

Zoals we al eerder aangaven bestaat nu eenmaal die samenhang tussen het lichaam en het mentale.
Ieder mens heeft zijn eigen unieke energiesysteem dat zich in en rond het lichaam bevindt. Stress, trauma's, vermoeidheid, etc.. brengen dit uit balans.
Al is de bedreiging (zoals bij de oermens) voor ons leven vaak imaginair, ons lichaam kan geen onderscheid maken tussen onze verbeelding en de realiteit van de situatie. Als het om stress gaat, kunnen spiervezels dan ook als het ware opgevat worden als een soort herinneringsbank. Als een situatie stress geeft, dan lijken we deze stress ook fysiek in het lichaam te ervaren.
Vaak moeten we ons zelf vermannen om met situaties om te gaan en dat herinneren onze spieren zich en zullen daarop continu doorwerken om te voldoen aan hun aangeleerde verwachting om het lichaam te beschermen. De oorzaak van onze gespannen spieren is in essentie ONZE INNERLIJKE DIALOOG DIE NOOIT STOPT.


Na het intakegesprek gaan we in diezelfde sessie ook na waar de stress factoren van de client aanwezig zijn in en waar deze invloed hebben op het lichaam. Wij kijken samen met jou hoe er opnieuw evenwicht kan ontstaan. We luisteren samen naar het verhaal van je lichaam en ontdekken zo waar de energie stagneert of wegloopt.

 

Deze door stress veroorzaakte lichamelijke spanningen zullen we dan verder aanpakken tijdens de volgende Coaching Relassage Sessies.

 

Belangrijk om weten is dus dat wij de Coaching Relassage Methode enkel hanteren bij een coachingtraject waarbij STRESS of SPANNING de bepalende factor is bij de ervaren problematiek.

 

Iedere volgende sessie – die dan ook ruim twee uur duurt - begint met een voorgesprek. Daarin zal uw Relassage coach polsen naar de recent uitlokkende stressfactoren en hun uitwerking op jouw lichaam. Via gesprek zal deze jou inzicht laten krijgen in jouw mogelijk toekomstige aanpak met die stressoren.
Na dit gesprek wordt overgegaan naar het energetisch lichaamswerk, welke wordt afgestemd op de lichamelijke gewaarwordingen door de relassage coach. Deze zal vaak vanuit een intuïtief aanvoelen de signalen van het lichaam opnemen en een combinatie van verschillende "instrumenten" hanteren om die signalen te beantwoorden (energetische oefeningen, polarisatie, een ademhalings-, grondings-, focus- of visualisatie-oefening). Het doel is om met aandacht, zonder iets te forceren, contact te maken met de plekken en gevoelens die dat het meest nodig hebben en om mensen zich beter in hun lichaam te laten voelen en beter te functioneren in hun dagelijkse activiteiten.

 

Het aantal benodigde Coaching Relassage Sessies kan per persoon verschillen. Soms zijn 2 sessies al voldoende maar mogelijk ook meer.

 

Het gevolg van deze behandeling is dat er tal van de typische stressklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Onder andere :
Minder moe voelen, energieker voelen, stress –gevoel op zich vermindert, minder spierspanningen, slaapproblemen verminderen of verdwijnen, minder last van koude handen en voeten, maag en darm problemen verminderen, betere concentratie, te rustige mensen kunnen assertiever worden, enz.

 

Na het energetisch lichaamswerk zal de relassage coach – na een periode van uitrusten – jou nog aangeven wat zijn/haar opgedane ervaringen waren tijdens de sessie en waar nodig jou nog enkele tips, adviezen of een opdracht meegeven tot de volgende sessie. relassage1

 

Tijdens het energetisch lichaamswerk heerst er een ontspannen en een energetisch zuivere sfeer, waar aangepast licht en rustgevende muziek een extra dimensie geven. Tijdens het lichaamswerk worden de niet behandelde delen met een handdoek afgedekt. De behandelingen worden in een goed verwarmde ruimte gegeven.

 

Het spreekt voor zich dat tussen twee coachingsessies door, een pure ontspannende massage of een relaxmassage door een professionele massagetherapeut, natuurlijk ook kan en nuttig kan zijn. Zie hiervoor www.massagetherapeut-lauremaus.be (Laure Maus is eveneens verbonden aan ons coaching & training bureau – VISION).

 

Coaching Relassage wordt aanbevolen voor personen die op een betere manier willen omgaan met diverse stressfactoren.