U bevindt zich hier: Startpagina >> Coaching en training >> Wat is Coaching?

HET WERK van een professionele persoonlijke coach bestaat er in de cliënt, ook wel coachee genoemd, verder dan zijn gewone of vermoede mogelijkheden of grenzen te brengen en dit zodat het beste in hem of haar naar boven komt.

 

COACHING IS EEN METHODE om jou op een resultaatgerichte manier in beweging te krijgen door je inzicht te geven in je eigen kunnen en mogelijkheden. Jou op pad krijgen om je weg (terug) te vinden is voor mij de uitdaging als coach. Om tot dit resultaat te komen is samenwerking nodig tussen de cliënt en de coach en dit op basis van een vertrouwen en respect voor de privacy. Het is dan ook belangrijk dat het ‘klikt’.

 

COACHEN STELT TOT DOEL je bewust te maken van je mogelijkheden, ambities en drijfveren, maar ook van je beperkingen en andere remmingen. Het gaat erom in hoeverre je bereid bent jezelf en alles wat jij weet, opnieuw te beoordelen, inclusief al die dingen over jezelf en de wereld waarin jij je ganse leven hebt geloofd. Als je hiertoe bereid bent en zelf de verantwoordelijkheid durft te nemen en te dragen voor de eigen af te leggen weg, dan is kiezen voor coaching een goede keuze. Maar wees gerust, je krijgt er heel wat voor in de plaats :

  • een groter gevoel van 'grip' op je eigen leven wardoor je eigen leven een andere/grotere vorm krijgt,
  • je eigen wellness ervaring met een vitaler, gezonder en evenwichtiger leven,
  • bruisende energie en een mentale topconditie met een sterker zelfvertrouwen,
  • de mogelijkheid om opnieuw te genieten door een anders en beter denken,
  • je realiseert een rijker bewustzijn van jezelf en de wereld om je heen en ontdekt je verborgen talenten,
  • intens en gelukkig leven met kwali-tijd en diepgang waar je zelf de keuzes maakt die voor jou belangrijk zijn.