U bevindt zich hier: Startpagina >> Coaching en training >> Wat is Training?

TRAINEN,

 doet een sporter om zijn prestaties te verbeteren. Ook voor jou, die door het coachen nieuwe mogelijkheden heeft ontdekt, geldt dit principe. Het coachen leverde jou nieuwe ervaringen op, en daarom mag en kan een professionele coach je hiermee niet zo maar laten zitten. Hij traint je ook in het wegwijs geraken in en omgaan met deze nieuwe, soms vreemd aanvoelende ervaringen. Daarom zijn coachen en training eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Coachen wordt ondersteund door training

De nieuw ontdekte mogelijkheden en invalshoeken kunnen worden aangeleerd en omgezet in voor jou praktische handelingen. Waar het coachen jou inzicht heeft in je eigen kunnen, laat de training jou zien wat jij er mee kan realiseren.

 

In elke vaardigheid kan je jezelf trainen

Het specifieke van deze training, dat haar onderscheidt van zovele andere, is dat hier geen grote theoretische kaders worden aangeleerd rond vaardigheden als assertiviteit, communicatievaardigheid, enz... maar dat het EIGEN KUNNEN wordt bijgebracht. D.w.z. de mogelijkheid om de meest diverse concrete kwaliteiten en vaardigheden die jij nodig hebt worden aangeleerd, nu maar ook om in je verder leven zelf te ontwikkelen.

 

Je kan het gras niet latengroeien door er aan te treken

Groeien gebeurt als de omstandigheden er zijn. Daarom leunt trainen zo mooi aan bij het coachen. Je coach zorgt dat je je eigen gunstige omstandigheden vindt waardoor groei mogelijk wordt.

Naarmate deze ontdekte vaardigheden of mogelijkheden beter zijn getraind, zie je dat jouw persoonlijkheid steeds duidelijker kan groeien. De groei komt er van zelf, de omstandigheden, vaardigheden en voorwaarden helaas niet.

Dit maakt het verschil met de talloze trainingen die bestaan. Bij vele trainingen haalt de theorie de bovenhand. Mijn training is eenvoudig van opzet en richt zich op een persoonlijke interactie met jou