U bevindt zich hier: Startpagina >> Coaching en training >> Wat is Training? >> Trainingsprogramma's >> Time-Management

Time-management

 

Het tijdsgebrek binnen ons privé en professionele leven wordt steeds nijpender. Heel dikwijls hoor je mensen o.a. zeggen dat ze geen tijd hebben, dat ze iets snel tussendoor zullen doen of dat een dag meer uren zou moeten tellen?

Aan het aantal uren per dag kunnen we (gelukkig maar) niets doen, maar hoe we met ons tijdsbeheer omgaan daarentegen wel.
In de training Time-Management worden er een aantal basisprincipes bijgebracht die je helpen om meer grip te krijgen op je eigen privé- en werksituatie.

 

Als uitgangspunt binnen time-management staat een eenvoudige maar duidelijk verschuiving van je focus: je richt je niet langere op het 'bezig zijn op zich', maar wel op de resultaten van dat bezig zijn.
Velen zijn ongelooflijk in de weer met van alles en nog wat maar vergeten daarbij vaak zich op het juiste te focussen waardoor alle verwoede pogingen eigenlijk weinig verschil uitmaken. Time-management heeft daarom vele voordelen. Het leert je prioriteiten stellen in je denken en je doen en wat je doet kent een grotere effectiviteit waardoor je stress ook afneemt.

 

Tijdens de training gaat aandacht uit naar de volgende punten:

  1. Het nut van time management
  2. Tijd-analyse als vertrekpunt
  3. Takenhiërarchie
  4. Werkritme
  5. Efficiënt plannen
  6. Vergaderen zonder tijdverspilling
  7. Tips ter afronding